• CORPORATE
  • PRODUCTS
  • REFERENCES
  • COMMUNICATION
  • EN
  • ONLINE SHOP

REFERENCES

Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi

Ankara Üniversitesi Gözlemevi, 1963 yılında AhlatlıbelAnkara'da, astrofizikçi Prof. Dr. Egbert Adriaan Kreiken tarafından kurulmuştur.[1]

Şu an gözlemevinde 4'ü sabit 9 optik teleskop ve 1 tane Radyo teleskobu bulunmaktadır. Gözlemevinde kullanılan eski gözlem araçlarının sergilendiği Rasathane Müzesi ve gece gözlem gruplarının kalabildiği Gözlemci Konutları bulunmaktadır.

 

İstanbul Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi

İstanbul Üniversitesi Gözlemevi Araştırma ve Uygulama Merkezi, 1933 yılında Fen Fakültesi bünyesinde kurulan Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nün araştırma ve gözlemlerinde kullanılması amacıyla açılmıştır.

TUA

Türkiye Uzay Ajansı (TUA); uzay ve havacılık bilimi ve teknolojilerine yönelik orta ve uzun vadeli amaçları, temel ilke ve yaklaşımları, hedef ve öncelikleri, performans ölçütlerini, bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımlarını da içeren stratejik planlar hazırlamakla görevli devlet kuruluşudur.

TUBİTAK

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu veya kısaca TÜBİTAK, Türkiye'de bilim ve teknolojiyi teşvik etme, yönlendirme ve popülerleştirmeyi amaçlayan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşlarından olup özel hukuk hükümlerine tâbidir.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Astrofizik Araştırma Merkezi (ÇAAM)

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Astrofizik Araştırma Merkezi (ÇAAM) ve Ulupınar Gözlemevi 2001 yılında kurulmuş, gözlemevi 19 Mayıs 2002 tarihinde resmen açılmıştır. Merkez ve Gözlemevi Çanakkale merkezine 10 km uzaklıkta "Radar Tepesi" nin güney yamacında Ulupınar Köyü'ne yakın bir bölgede, 410 m yükseklikte yer almaktadır.

Doğu Anadolu Gözlemevi

Doğu Anadolu GözlemeviTürkiye'nin Erzurum ilinde yer alan astronomik gözlemevidirPalandöken ilçesine bağlı Konaklı Mahallesi'ndeki 3.170 metre (10.400 ft) yüksekliğe sahip bir tepede 2012'de inşa edilmeye başladı. Atatürk Üniversitesi bünyesinde hayata geçirilen gözlemevi, 4 metre (13 ft) çapıyla Türkiye'nin en büyük ve ilk kızılötesi teleskobuna ev sahipliği yapacaktır. Teleskobun testlerinin Lecco, İtalya'da yapıldığı ve Ekim 2019 itibarıyla tamamlanacağı duyuruldu. 

UZAYBİMER

Erciyes Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Gözlemevi Uygulamalı Araştırma Merkezi ( Türkçe : Erciyes Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi ) (UZAYBİMER), Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü tarafından işletilen bir radyo astronomi gözlemevidir. . Türkiye'nin merkezindeki Kayseri Melikgazi'deki üniversite kampüsü içinde yer almaktadır .

 

Ege Üniversitesi Gözlemevi

Ege Üniversitesi GözlemeviEge Üniversitesi'ne bağlı olarak İzmir yakınlarında Kemalpaşa Dağlarının Kurudağ Tepesinde astronomik gözlemler yapmak amacıyla kurulmuş olan bir gözlemevidir. Değişik boyutlarda teleskopları ve teleskoplara bağlı algılayıcıları vardır.

İnönü Üniversitesi Gözlemevi

İnönü Üniversitesinde Astronomi-Astrofizik çalışmaları 1987 yılında Prof. Dr. Zeki Aslan’ın Fizik Bölümü başkanlığına getirilmesi ile başlamıştır. Daha sonra Prof. Dr. Orhan Gölbaşı hocamızın Malatya’ya gelmesi ile çalışmalar hız kazanmıştır. O yıllarda 20cm’ lik Meade teleskop ve SSP5 fotometrik gözlem aygıtı ile ilk gözlemler başlamış ve üniversitemiz kampüsü içinde bir gözlemevi kurulmuştur. Daha sonra Meade LX200-GPS teleskop alınmıştır.